Om Mig & SE* Jacama

 

Jag heter Katharina och bor på en liten gård utanför Skövde med våra katter, ett par hästar och en flock höns som strövar fritt på gården under sommarhalvåret.

Intresset för katter och avel har jag haft i stort sett hela mitt liv. Hemma hade vi hade ”vanliga katter” sk huskatter men på den tiden kallade vi dom för ”bonnkatter”. Min stora favorit hette Signe och hon var svart och vit.

Hur kom jag då in på just Norsk Skogkatt?

Intresset för att köpa raskatt kom med intresset att kunna ställa ut katten och ta kattungar någon gång om året. I många år skissade jag på min lilla uppfödning och drömde. Jag ville gärna föda upp katter i svart  med mycket vitt, gärna med silver. Det skulle vara katter med bra temprament och de skulle vara lättskötta men ändå långhåriga. Eftersom jag är mycket intresserad av genetik så ville jag att det skulle finnas många möjligheter till olika kombinationer. Snart blev den Norska Skogkatten det självklara valet. Älskar den lite vilda looken och de lite sneda ögonen som gör den Norska Skogkatten så väldigt ”kattlik”, till det en robust kropp med höjd på bakbenen, det är just så jag vill att min katt ska se ut.

Så en dag hittade jag drömkatten på nätet. Problemet var att hon befann sig i Bollnäs och jag i Skövde, men när jag väl ringt och frågat om hon fortfarande var till salu och hon var det så kunde inget stoppa mej. Det var bara att sätta sig bakom ratten och styra mot Bollnäs. Så kom min första Skogkatt S*Skogsälvans Fine Blue Velvet  som vi kom att kalla Celine. Celine var länge min enda Skogkatt, men hon hade sällskap av huskatterna Inez, Bill och Busifer.

När vi flyttade till Kullamossen i slutet av 2009 så kom åter tanken upp på ytterligare en Skogkatt och jag började se mej om efter en hankatt, gärna lite större och med förutsättningar att kunna följa med ut på kattutställningar. Denna katt bodde ännu längre bort än Celine. Jag hittade honom norr om Umeå, men tvekade inte en sekund. Han var min vid första ögonkastet. Så kom då S*Just Catnap´s Magnum, min stora, stora kärlek. Han klev in genom dörren och ignorerade fullkomligt alla typer av begränsade utrymmen och tillvänjningsperioder. Han hälsade på alla katterna och brydde vare sig om fräsande eller att han blev åthutad av en och annan tass. Han var här för att stanna och då skulle han minsann bo in sig och det ordentligt. Några veckor senare hade jag och Magnum klarat av vår första utställning och det var där jag bestämde mej för att det nog ska bli en katt till.

Denna gången skulle jag ha en hona och hon skulle köpas som utställnings/avelskatt. För nu hade jag bestämt mej. Jag hade fått extra pengar tillbaka på skatten och de skulle gå till ett stamnamn på min kattuppfödning och till en ny hona. Jag ville ha en hona med mycket vitt, gärna van eller harlekin, men minst bicolour, samtidigt ville jag att hon skulle vara stor och kraftig med fina tekniska detaljer eftersom jag avsåg att avla på henne. Jag hade fastnat för två vita hankatter och en av dom var Myrtenkransens Constantin. Honom ville jag gärna ha en avkomma efter. Så jag kontaktade uppfödaren och blev erbjuden att köpa DK Zalethco Vanillie som hade blivit avbokad, Så mitten av mars åker vi, den här gången till Knebel i Danmark, för att hämta katt. Vanillie är den första av mina katter som verkligen köpts med avsikt att avla på och jag tror hon kommer att bli en fin början på min uppfödning.

Eftersom Celine fortfarande är fertil kommer hon att få ingå i uppfödningen också och jag tror hon kan få väldigt fina kattungar med rätt hane. Se mer under minar planer.

SE*Jacama kommer med största sannolikhet att vara en liten familjeuppfödning och mina planer är att hålla ca 3 honor och en avelshane. I framtiden söker jag alltså efter ytterligare en hona till utställning/ avel som stämmer överens med våra avelsmål.

Mitt stamnamn

Mitt stamnamn SE*Jacama är ett namn jag helt enkelt hittat på.Jag ville inte att namnet skulle vara knutet till någon speciell plats eller till något annat utan helt enkelt bara vara ett namn som var lätt att lägga på minnet. Jag lekte helt enkelt fram det genom att pussla lite med bokstäverna i mitt och mina katters namn, det blev väl mest mitt och Magnums namn i detta namnet som är ett av det 5 jag lämnade in. Jag känner mej väldigt nöjd med det och hoppas att det ska bli ett namn som kommer förknippas med trevliga katter också.

Mina Katter Kommer Från

Magnum kommer från S* Just Catnap’s

Celine kommer från S*Skogsälvans

Vanillie kommer från DK Zalethco´s

Adora kommer från S*Milda ma Tildes